Etihad Airways neemt Rome-route over van failliet Alitalia

Etihad Airways voert het aantal vluchten tussen Abu Dhabi en Rome op naar twee per dag. Dat schrijft de gespecialiseerde website Luchtvaartnieuws.nl. De luchtvaartmaatschappij springt daarmee in het gat dat ontstaat, doordat het failliete Alitalia de vluchten op die route staakt. Rome is, naast Milaan, de tweede Italiaanse bestemming van Etihad Airways.

De verbinding met Abu Dhabi is vooral essentieel om vanuit Rome op een vlotte manier een aantal bestemmingen in het Midden-Oosten, Noord-Amerika, Australië en het Indiase subcontinent te kunnen bereiken. Rome wordt vanaf deze zomer aangevlogen met zowel de Airbus A330-200 als de Boeing 777-300ER.

Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten met als basis Abu Dhabi, was enkele jaren mede-eigenaar (49%) van Alitalia. Dit jaar moet een nieuwe eigenaar voor de Italiaanse nationale luchtvaartmaatschappij worden gevonden.

Passagiers die reeds een vlucht hadden geboekt op een Abu Dhabi-vlucht van Alitalia in de periode na 25 maart worden omgeboekt naar een Etihad-vlucht. Etihad Airways vliegt op bestemmingen in het Midden-Oosten, Europa, Noord-Amerika, Australië en het Indiase subcontinent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.