Skelet van kind opgegraven in Pompeï

Voor het eerst in twintig jaar hebben archeologen in Pompeï een skelet opgegraven. Het gaat om de resten van een kind dat probeerde te schuilen tijdens de vulkaanuitbarsting die de stad in 79 verwoestte. Dat schrijft Archeologie Online op basis van dit bericht.  De resten van het jonge slachtoffer werden gevonden in de ruïnes van een badhuis.

Het kind, dat naar schatting ongeveer zeven of acht jaar oud was, probeerde daar blijkbaar tevergeefs te schuilen. Volgens archeologen kwam het kind om toen het stikte door de giftige gassen die door de Vesuvius werden uitgespuwd. Deze stroomden door de deuren en ramen naar binnen en verstikten al het leven, voordat de gebouwen instortten.

De vondst van het kinderskelet is vrij onverwacht omdat het werd ontdekt in het centrale badhuiscomplex, waarvan werd gedacht dat het in de negentiende eeuw al volledig doorzocht was. Met moderne scanners ontdekten archeologen echter dat er zich vlak onder het oppervlak nog iets bevond. Of het kind een jongen of een meisje was, en hoe oud hij of zij precies was, moet nader onderzoek duidelijk maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.