Brussels Airlines vliegt vandaag en woensdag niet naar Rome

De staking van de piloten bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft vandaag gezorgd voor een schrapping van driekwart van de geplande vluchten. Alle Brussels Airlines-vluchten van en naar Rome werden afgelast. Woensdag volgt een nieuwe staking. In totaal treffen de twee stakingsdagen meer dan 60.000 reizigers die hun vlucht geannuleerd zien.  Brussels Airlines heeft voor ongeveer 55.000 getroffen reizigers een oplossing gevonden, maar het kostenplaatje is enorm.

De twee stakingsdagen kosten de luchtvaartmaatschappij ongeveer 10 miljoen euro. Dat is bijna drie keer zoveel dan de nettowinst die de Brussels Airlines vorig jaar maakte. Het bedrag is bovendien gerekend zonder de opgelopen reputatieschade. De stakingsacties zorgen immers voor onzekerheid bij de passagiers omdat hun maatschappij ophoudt betrouwbaar te zijn. Reizigers zullen in de toekomst wellicht sneller overwegen om hun reis bij een ander bedrijf te boeken.

De pilotenacties van deze week brengen bij heel wat mensen het onzalige einde van de voormalige Belgische luchtvaartmaatschappij Sabena in herinnering. De piloten eisen vooral betere lonen en een verlaging van de werkdruk. Bovendien is er  onzekerheid over de werkgelegenheid en het voortbestaan van de luchtvaartmaatschappij. Brussels Airlines werd eerder dit jaar volledig overgenomen door het Duitse Lufthansa. De kans is niet ondenkbaar dat de Belgische maatschappij op termijn wordt geïntegreerd of opgeslorpt door Eurowings, de budgetdochter van Lufthansa.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.