Nieuwe wandel- en fietsroute Romeinse Limes Nederland

In Castellum Hoge Woerd werd zopas een nieuwe wandel- en fietsroute langs de Romeinse Limes geopend. De route doorkruist Nederland, van Katwijk tot Millingen aan de Rijn en volgt de begrenzing van de het Romeinse rijk van tweeduizend jaar geleden. De Romeinse grens (limes) lag langs de zuidoever van de Rijn en bestond uit forten, schansen en wachttorens om het rijk te beschermen tegen de stammen uit het noorden. Op ruim veertig plekken in Nederland zijn hiervan overblijfselen te zien.

De jongste jaren werd de voormalige Romeinse grens zichtbaar gemaakt, onder meer door wachttorens te herbouwen, de plekken van forten te markeren en door musea in te richten met vondsten uit de Romeinse tijd. Het Nederlandse deel van de Romeinse Limes wordt in 2020 voorgedragen voor de nominatie als Werelderfgoed.

Het Castellum Hoge Woerd, dat in 2015 werd geopend, vormt één van de hoogtepunten langs de fietsroute. De slimme combinatie van museum, theater, stadsboerderij en horeca maken het Castellum uniek. Het Castellum ontvangt steeds meer bezoekers en door de nieuwe wandel- en fietsroute zullen nog meer mensen hun weg naar het Castellum weten te vinden. De 200 kilometer lange wandel- en fietsroute leidt in de stad Utrecht ook langs DOMunder, gelegen onder het Domplein. In dit belevingscentrum is het verleden van de stad verbeeld, onder meer aan de hand van vondsten uit de Romeinse tijd.

De wandel- en fietsroute is mede tot stand gekomen door de ANWB, Wandelnet en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. De route doorkruist de provincies Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland. De wandel- en fietsroute vind je op de sites:

www.anwb.nl
www.wandelnet.nl
Romeinse Limespad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.