Opnieuw multimedia-voorstellingen op het Forum Romanum

Het programma Viaggio nei Fori gaat zijn vierde opeenvolgende succesvolle jaar in. De multimediavoorstellingen die in 2014 voor het eerst op het Forum Romanum te zien waren blijven vooral in de zomermaanden heel wat bezoekers lokken en Rome blijft de voorstellingen dan ook programmeren. Dagelijks kan je een tijdreis maken doorheen het Forum van Caesar of Augustus.

Het programma (twee verhalen, voorstellingen van respectievelijk 40 en 50 minuten) is elke avond te bezoeken tot 11 november 2018. Tijdens de multimediashow worden over, door en langs de ruïnes op het Forum Romanum, de fragmenten, de kolommen en de vele tempelresten digitale beelden geprojecteerd, waardoor de gebouwen als het ware opnieuw verrijzen en de personages die een belangrijke rol in de fora speelden tot leven komen. Het verhaal wordt verteld door Piero Angela en werd samen met Paco Lanciano gerealiseerd.

De eerste voorstelling werd in 2014 opgezet naar aanleiding van de herdenkingen rond de 2000ste verjaardag van het overlijden van keizer Augustus. De praktische uitwerking van het digitale programma kostte toen zo’n 840.000 euro maar de bezoekers waren meteen enthousiast en bleven komen.

Drie jaar geleden werd de voorstelling uitgebreid met het Forum van Caesar. Dit laatste spektakel lokte de eerste keer al meteen 158.000 betalende toeschouwers die konden genieten van de digitale reconstructies die op de site werden geprojecteerd. De voorbije jaren verdubbelde dat aantal. Het programma is beschikbaar in het Italiaans, Engels, Frans, Russisch, Spaans, Duits, Chinees en Japans.

De uren van de voorstellingen zijn bij het Forum van Augustus en het Forum van Caesar verschillend en variëren ook per periode van het jaar. Voor alle praktische details is er een speciale website beschikbaar. Je kan de toegangstickets hier ook online bestellen, maar wie dat liever niet doet kan hiervoor ook terecht in de toeristische informatiepunten op verschillende plaatsen in Rome.

Voor de voorstelling op het Forum van Augustus werd een speciale zittribune opgesteld aan de Via Alessandrina. Wie kiest voor het Forum van Caesar krijgt nog een extraatje. De toegang tot deze voorstelling wordt verzekerd via de trap ter hoogte van de zuil van Trajanus die naar beneden voert.

Het publiek steekt vervolgens het Forum van Trajanus over in de richting van het Forum van Caesar, aan de overzijde van de straat. Dat gebeurt via een speciaal ontworpen loopbrug waarbij je tegelijk ook terechtkomt in de ondergrondse galerij onder de Via dei Fori Imperiali die voor het eerst sinds het einde van de jongste opgravingen is geopend.

Viaggio nei Fori (Augustus en Caesar) – Praktische informatie en boekingen

Download of bekijk hier een promofilmpje over het Forum van Caesar (MP4-formaat)

Download of bekijk hier een promofilmpje over het Forum van Augustus (MP4-formaat)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.