Politici en zakenmensen in cel voor corruptie bij bouw nieuw stadion AS Roma

De Italiaanse politie heeft vandaag woensdag negen personen gearresteerd die worden verdacht van corruptie bij de bouw van het nieuwe stadion voor voetbalclub AS Roma. Het gaat om verschillende bekende zakenmensen en politici. In totaal worden zestien mensen geviseerd, maar niet iedereen is opgepakt. Bouwondernemer Luca Parnasi wordt ervan verdacht lokale politici te hebben omgekocht om op die manier enkele administratieve stappen te versnellen en te vergemakkelijken. De gearresteerde zakenlui en politici worden er tevens van beschuldigd deel uit te maken van een criminele organisatie. AS Roma zelf is als club niet betrokken bij de zaak.

Tot de gearresteerden behoren naast Luca Parnasi, de eigenaar van Eurnova, het bedrijf dat het stadion bouwt, ook Luca Lanzalone, de president van het water- en energiebedrijf Acea (waarvan de stad Rome met 51% meerderheidsaandeelhouder is). Ook Adrea Palozzi (Forza Italia), de voorzitter van de Regionale Raad zit in de cel, evenals Michele Civita (Partito Democratico, de voormalige baas van de dienst Urbanisatie en Stadsplanning van de stad Rome), Paolo Ferrara, de fractieleider van de Vijfsterrenbeweging (M5S) in het Capitool, Davide Bordoni, de fractieleider van Forza Italia in het Capitool en Mauro Vaglio, de voorzitter van de balie van Rome en tevens M5S-kandidaat voor de Senaat bij de jongste verkiezingen (waar hij niet verkozen werd). De meeste betrokkenen worden ervan beschuldigd aanzienlijke geldsommen (tot 25.000 euro) te hebben ontvangen voor onbestaande prestaties of, in het geval van de advocaat, opdrachten ter waarde van 100.000 euro.

AS Roma droomt al jaren van een nieuw stadion. De bouw ervan werd goedgekeurd in maart 2017. De voetbalclub hoopt het nieuwe stadion te kunnen openen bij de start van het seizoen 2020-2021. Het stadion, met een capaciteit van 55.000 toeschouwers, wordt gebouwd in de wijk Tor di Valle, in de zuidwestelijke rand van Rome.  De bouw heeft al veel vertraging opgelopen, maar dat is in Rome met grote bouwprojecten niet ongebruikelijk. Momenteel deelt AS Roma, samen met stadsrivaal Lazio, het Stadio Olimpico, een groter maar ook veel ouder stadion.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.