Aantal bezoekers archeologische site Sagalassos fors gestegen

De jongste opgravingscampagne in Sagalassos, een antieke Romeinse stad in het Taurusgebergte in West-Turkije, is volop aan de gang. Archeologen en studenten van de KU Leuven voeren hier al vele jaren innovatieve onderzoeksprojecten uit. Sommige monumenten in de stad worden ook gerestaureerd. Campagneleider Jeroen Poblome, de opvolger van prof. Marc Waelkens, brengt op de Sagalassos-website en via de Sagalassos-nieuwsbrief regelmatig verslag uit van wat er momenteel in Sagalassos gebeurt.

Momenteel kan het team van de Leuvense universiteit rekenen op erg veel belangstellende bezoekers. Vorig weekend bezochten zelfs meer dan 3.500 mensen de archeologische site, goed voor een vijftigtal bussen per dag en enige chaos op de parking. Informatie over de geschiedenis van Sagalassos lees je hier.

“Sinds dit voorjaar wordt Sagalassos inderdaad veel drukker bezocht dan ooit tevoren. We vangen daarbij vaak op dat we het nieuwe of het kleine Efeze zijn. Hoewel zeker in Turkse termen dit een vergelijking van betekenis is, willen we natuurlijk niets liever dan gewoon Sagalassos blijven. En klein, tja, dat is ook niet ons uitverkoren predicaat, althans niet qua inzet van het team”, lacht Jeroen Poblome.

Het onderzoeksproject kan je steunen door lid te worden van de Vrienden van Sagalassos.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.