Martin Scorsese krijgt award tijdens het dertiende Filmfestival van Rome

De dertiende editie van het Festival del Cinema di Roma vindt plaats van 18 tot 28 oktober 2018. Het centrale gebeuren speelt zich andermaal af in het Auditorium Parco della Musica, maar ook enkele andere plaatsen in de stad zullen in het teken staan van het filmfestival. De bekende Amerikaanse filmregisseur Martin Scorsese zal tijdens het festival een Lifetime Achievement Award ontvangen en deelnemen aan een publieke discussie over de Italiaanse cinema.

Andere bekende gasten die op het filmfestival worden verwacht zijn onder meer de actrice Sigourney Weaver en de Italiaanse regisseur Giuseppe Tornatore, die in 1988 met Nuovo Cinema Paradiso de Oscar voor de beste buitenlandse film naar Italië haalde. Het programma van het filmfestival omvat tevens een retrospectieve over Peter Sellers en Maurice Pialat en een tentoonstelling over het leven en werk van Marcello Mastroianni.

Martin Scorsese maakte in 1967 zijn eerste speelfilm, Who’s that knocking at my door? Met Mean streets (1973) verwierf hij internationale bekendheid en met films als Taxi driver (1976), New York, New York (1977) en Raging Bull (1980), alle drie met Robert de Niro in de hoofdrol, werd hij één van de succesvolste Amerikaanse regisseurs van de jaren zeventig. Die status behoudt hij tot vandaag. In de meeste van zijn films speelt New York als decor een belangrijke rol.

Enkele van zijn meest bekende films zijn: The last waltz (1978); The king of comedy (1981); After hours (1985); The color of money (1986); The last temptation of Christ (1988); Goodfellas (1989); Cape Fear (1991); The age of innocence (1993); Casino (1995); Gangs of New York (2002); The Aviator (2004); The Departed (2006) en The Wolf of Wall Street (2013). Momenteel legt Scorsese de laatste hand aan The Irishman, een maffiafilm met Robert De Niro en Al Pacino die volgend jaar in de bioscoop komt.

www.romacinemafest.it

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.