Nieuwe concertreeks in San Giuliano dei Fiamminghi

De Koninklijke Belgische Kerk en Stichting Sint-Juliaan-der-Vlamingen en de Vlaamse Culturele Kring van Rome beginnen binnenkort in de gelijknamige kerk aan de Via del Sudario 41 voor het eenentwintigste opeenvolgende jaar aan een nieuwe reeks barokmuziekconcerten. De naam en de faam van deze concerten zijn inmiddels in heel Rome gekend. Zowel Romeinen als mensen die in Rome wonen of werken en toevallige bezoekers hebben hun weg gevonden naar San Giuliano. Hieronder vind je de affiche, met daarop het programma voor het nieuwe seizoen.SAMSUNGOm veiligheidsredenen zijn er telkens slechts 85 zitplaatsen beschikbaar. Staande luisteraars worden niet toegelaten. Wie een concert wil bijwonen moet vooraf online boeken via de website of kan terecht op de kantoren van de Stichting (geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 9.30 uur tot 11.30 uur, Via del Sudario 40, 00186 Rome, tel. +39 06 687 25 50. Het eerstvolgende concert heeft plaats op dinsdag 9 oktober om 20.30 uur. Plaats van afspraak is nog steeds in de kerk Sint-Juliaan-der-Vlamingen aan de Via del Sudario 41.

Om valse reservaties te voorkomen wordt 5 euro gevraagd, te betalen bij de boeking. Wanneer de boeking online gebeurt krijg je automatisch een bevestigingsbericht van de betaling dat de reservatie bevestigt, samen met het toegangsbewijs op naam en met vermelding van het aantal gereserveerde plaatsen. De plaatsen zijn niet genummerd. De toegangsbewijzen worden verstrekt tot alle plaatsen (85) ingenomen zijn en moeten bij de ingang van de kerk getoond worden. Je kan zowel reserveren voor één concert als meteen voor de hele reeks van het nieuwe seizoen.

De concerten werden de voorbije jaren telkens druk bijgewoond, zowel door landgenoten die in Rome wonen of werken als door toeristen die in de buurt zijn. Inmiddels hebben ook heel wat muziekliefhebbende Romeinen de populaire concertreeksen ontdekt.SAMSUNGHet Collegio Musicale San Giuliano dei Fiamminghi is het vaste gastensemble. De artistieke leiding berust bij Massimiliano Faraci, tevens organist van de kerk en klavecimbelist. Het initiatief is 21 jaar geleden ontstaan op initiatief van rector Pater Hugo Vanermen, vandaag nog steeds de bezieler van deze concertcyclus.

Als je Rome bezoekt, probeer dan zeker eens een concert mee te maken. Je kan de datum nu al in je agenda schrijven. Vergeet niet tijdig te boeken. Het openingsconcert gaat door op 9 oktober. Er zijn daarna nog concerten op 13 november en 11 december en volgend jaar op 8 januari, 12 februari, 12 maart, 9 april, 14 mei en 11 juni.

De kerk Sint-Juliaan-der-Vlamingen bevindt zich in hartje Rome, aan de Via del Sudario 41, dat is vlakbij het Largo di Torre Argentina.

Meer informatie over de concertreeks krijg je bij rector Pater Hugo Vanermen mSC., tel. +39 06 687 25 50, e-mail: hugo.vanermen@mclink.it of vind je op de website www.sangiuliano.org.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.