Romeinse boekwinkels vannacht open voor biografie Totti

Om middernacht openen veertien boekenwinkels in Rome de deuren voor de lancering van Un Capitano, de 512 bladzijden tellende en door de fans lang verwachte biografie van voetballer Francesco Totti.

Wie vannacht in Rome op pad gaat, kan het boek dus in primeur aanschaffen. De gewone verkoop start pas morgen 27 september, niet toevallig de verjaardag van het AS Roma-icoon Francesco Totti. Het boek wordt morgen officieel voorgesteld in het Colosseum.

Francesco Totti stroomde in 1992 door vanuit de jeugdopleiding van AS Roma, waarvoor hij zijn hele carrière actief bleef. Totti debuteerde in 1998 in het Italiaanse voetbalelftal, waarmee hij in 2006 het wereldkampioenschap won.

Totti groeide bij AS Roma uit tot symbool van de wederopstanding van de club, die door financieel wanbeleid in de jaren ’90 van de vorige eeuw bijna failliet verklaard werd.

Zijn spel leverde hem de bijnaam Het wonderkind van Rome op en vergelijkingen met legendes uit de Romeinse mythologie. Op 28 mei 2017 speelde Totti de laatste wedstrijd vanzijn loopbaan die hij dus uitsluitend bij AS Roma doorbracht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.