Nieuwe verlichting voor Piazza del Campidoglio

De warme verlichting op Piazza del Campidoglio, het hart van Rome, is vervangen door veel koudere ledverlichting. De ingreep van het stadsbestuur is ingegeven uit besparingsoverwegingen maar wordt niet overal op applaus onthaald. Aan de gevels van het Palazzo Senatorio, het Palazzo dei Conservatori en het Palazzo Nuovo, evenals aan de arcades en de Fontana della Dea Roma op het plein werden 566 ledlampen geïnstalleerd. Aan de nieuwe verlichting hangt een prijskaartje van 472.000 euro.

De nieuwe ledverlichting heeft als voordeel dat een aantal architectonische details van het historische plein nu extra duidelijk worden gemarkeerd en dat de energiekosten fors zullen dalen. De gezelligheid die het vroegere en veel warmer en gezelliger aanvoelende licht uitstraalde is echter verdwenen. Op verschillende online netwerken regent het negatieve reacties.

De nieuwe verlichting werd vorige week ingehuldigd door burgemeester Virginia Raggi, de schepen/wethouder van Openbare Werken Margherita Gatta, en Alberto Scarlatti, bij Gruppo Acea verantwoordelijk voor openbare verlichting. De plaatsing werd goedgekeurd door de Soprintendenza Archeologica del MibAC.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.