Lezing over Sagalassos in Berlaar

Professor Jeroen Poblome geeft op donderdag 8 november om 20.30 uur een lezing in de bibliotheek van Berlaar (Dorpsstraat 84, 2590 Berlaar). Het thema is ‘De kunst van het kleine: verhalen over objecten uit het antieke Sagalassos’.

Sagalassos is een antieke stadsruïne in Anatolië, het huidige Turkije. Omstreeks 590 na Christus verwoestte een aardbeving de stad. De hoge ligging in het Aglasungebergte en de afscherming door de puinlaag behoedde de ruïne van plundering en erosie. Hierdoor bewaarde veel materiaal tot op vandaag. Ondertussen zijn vele archeologische resten opgegraven.

Deze lezing vertrekt van een selectie foto’s van opgegraven objecten, die het verhaal illustreren van Sagalassos en zijn bevolking tussen de late vijfde eeuw voor en de dertiende eeuw na Christus. Professor Jeroen Poblome geeft daarbij boeiende achtergrondinformatie over de aard van de objecten en hun betekenis in het bijzondere verhaal van Sagalassos. Deze lezing bijwonen kost 5 euro. Inschrijven kan via deze link.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.