Vaticaanse munten met Paulus VI, Johannes Paulus I en pater Pio

Goed nieuws voor verzamelaars: het Ufficio Filatelico e Numismatico van het Vaticaan brengt hulde aan de pausen Paulus VI en Johannes Paulus I en aan de twee jaar geleden heilig verklaarde Italiaanse pater Pio.

Er is een nieuwe Vaticaanse munt beschikbaar met de afbeelding van paus Paulus VI (1963-1978). De munt is geslagen in het vooruitzicht van diens heiligverklaring op zondag 14 oktober. De zilverkleurige munt heeft een waarde van 5 euro en werd ontworpen door de Italiaanse kunstenaars Patrizio Daniele en Valerio De Seta.

Ook enkele andere katholieke prominenten uit de vorige eeuw worden met een munt gehuldigd. Het muntstuk van de heilige Johannes Paulus I (1978) is geslagen ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van zijn overlijden.

Er is bovendien ook een munt van pater Pio, die vijftig jaar geleden (in 1968) in San Giovanni Rotondo overleed. De munt, met de afbeelding van de heilige en stigmaticus, heeft een waarde van 2 euro wordt op 76.000 exemplaren in omloop gebracht.

Het Ufficio Filatelico e Numismatico kondigt ook een nieuwe reeks gouden munten aan, gewijd aan de Handelingen van de Apostelen. De munt van 20 euro bevat een afbeelding van de hemelvaart van Christus. Op de munt van 50 euro staat een pinksterscène

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.