Dag van de historische woningen in Lazio

Inwoners en toeristen die op zondag 21 oktober wat tijd over hebben, kunnen overwegen om Rome even te verlaten en een tochtje te maken in de omgeving van de stad of elders in de regio Lazio. Tijdens de eerste Giornata delle dimore storiche del Lazio, een dag waarbij liefst 72 unieke historische woningen in de vijf provincies van de regio Lazio gratis worden opengesteld voor het publiek. In het grote aanbod zitten kastelen en architecturale complexen, kloosters, kerken en kloosters, grote residenties maar ook kleinere woningen.

Het initiatief is een uitnodiging om de gebaande paden in Rome en de klassiekers in de stad eens te verlaten en even te proeven van de schoonheid elders in Lazio. Het is een mooie gelegenheid om een (klein) deel van het immense erfgoed van woningen, villa’s, parken en historische tuinen in de regio te ontdekken. Op vele plaatsen bleef de charme van het verleden en de geschiedenis bewaard. Zo is het in de provincie Rome mogelijk om de Casale delle Vignacce en de Casale di Boccea te bezoeken, één van de oudste voorsteden van de regio Lazio.

Een kleine greep uit het aanbod in de vijf provincies van de regio (Rome, Latina, Rieti, Frosinone en Viterbo): Palazzo Chigi en Villino Volterra in Arricia, het majestueuze Castello Theodoli van Ciciliano, het Parco Monumentale van Villa Torlonia, de Villa Tuscolana en het Parco dell’Ombrellino in Frascati, het Castello Colonna, het Ninfeo en het Parco degli Elcini van Genazzano, het Casa Gotica in Tivoli, het Palazzo Doria Pamphilj van Valmontone, het Castello Borghese van Vivaro Romano en het Palazzo Rospigliosi in Zagarolo, …

De openingstijden en de wijze van bezoeken kunnen afwijken per site. Reserveren is nodig. Alle praktische informatie kan je terugvinden op de website www.dimorestorichelazio.it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.