Delta Air Lines en easyJet azen op Alitalia

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines en de Britse budgetvlieger easyJet hebben een definitief bod gedaan op het virtueel failliete Alitalia dat momenteel enkel nog door de Italiaanse staat wordt overeind gehouden. Delta Air Lines is nu al een partner van Alitalia voor trans-Atlantische vluchten.

De voorlopige bewindvoerders van Alitalia moeten de details van de beide overnamevoorstellen nog nader bestuderen. Er moet echter ook nog overlegd worden met het Italiaanse Ministerie van Economische zaken om te praten over de toekomst van de luchtvaartmaatschappij.

De Italianen willen Alitalia immers graag in Italiaanse handen houden en daarom zijn er plannen om de luchtvaartmaatschappij onder te brengen bij het staatsspoorwegbedrijf Ferrovie dello Stato. Buitenlandse partijen zouden dan wel een belang in Alitalia kunnen nemen, maar nooit meer dan 40%.

Buitenlandse overnemers zouden in dat geval ook nooit een meerderheid in Alitalia kunnen verwerven. In de praktijk zou de luchtvaartmaatschappij dan indirect terug onder controle van de Italiaanse staat  komen. Het is nog maar de vraag of easyJet en Delta dit scenario  zien zitten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.