Gratis tickets voor Lazzaro Felice

Vanaf deze week speelt de film Lazzaro Felice in de Belgische bioscopen. De film vertelt het verhaal van een ontmoeting tussen Lazzaro, een plattelandsjongen met een zodanig goede inborst dat hij dikwijls onterecht aanzien wordt als ‘simpel van geest’, en Tancredi, een jonge edelman die vaak het slachtoffer is van zijn eigen verbeelding. Het leven in het geïsoleerde plattelandsdorp Inviolata wordt gedomineerd door de verschrikkelijke markiezin Alfonsina de Luna, alias de koningin van de sigaret. Wanneer haar zoon Tancredi hulp vraagt aan de goedgelovige Lazzaro bij het in scène zetten van zijn eigen ontvoering, ontstaat een bijzondere band tussen de twee jongens. Hun uitzonderlijke vriendschap zorgt voor een opmerkelijke verplaatsing in tijd en ruimte in dit prachtige moderne Italiaanse sprookje.

De jonge Alice Rohrwacher (38) regisseert na Le Meraviglie (Grand Prix Festival Cannes) en Corpo Celeste opnieuw een opmerkelijke film. Lazzaro Felice is een magisch-realistische fabel die de grenzen van tijd overstijgt om op die manier een universele boodschap te brengen. De film kreeg op het jongste Filmfestival van Cannes de prijs voor het beste script.

Lazzaro Felice is de komende weken onder meer te zien in Antwerpen (UGC en Cartoon’s), Leuven (Cinema ZED), Brussel (Vendôme, Aventure, Palace), Brugge (Lumière), Gent (Studio Skoop), Koersel (Roxy Theatre) en Kortrijk (Buda). Afhankelijk van het succes zal de film één tot twee maanden in de bioscoop draaien.

Wij mogen van filmverdeler Cinemien vier duotickets voor deze film weggeven. Stuur vóór middernacht vandaag een mailtje met je naam en adres naar film@spqr.be samen met het juiste antwoord op de volgende vraag: in welke Italiaanse regio is Alice Rohrwacher, de regisseuse van deze film, geboren? De winnaars krijgen hun filmtickets thuisgestuurd door de verdeler.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.