Zeshonderd agenten proberen maffiavilla’s in beslag te nemen

De politiediensten in Rome zijn al enkele dagen bezig met de inbeslagname van acht illegaal gebouwde luxevilla’s aan de Via del Quadraro. Met bulldozers probeert de overheid de woningen ook onbewoonbaar te maken. Eind dit jaar moeten ze worden afgebroken. Volgens de Romeinse burgemeester Virginia Raggi  zijn de villa’s eigendom van de beruchte Romeinse maffiafamilie Casamonica.

Bij de politieactie zijn meer dan zeshonderd agenten betrokken. De familie verzet zich tegen de politieactie. Er werd al geweld gebruikt en enkele clanleden zijn gearresteerd wegens verzet tegen de politie. Raggi zegt dat een aantal villa’s bovendien op belangrijke archeologische vindplaatsen staan. De bouwers hebben in sommige gevallen inderdaad artefacten uit de oudheid verwerkt in hun gebouw.

De Casamonica-clan wordt al jaren in verband gebracht met zware criminaliteit en is vooral actief in de zuidoostelijke wijken van Rome. De familie Casamonica wordt vooral in verband gebracht met drugshandel, afpersing en het witwassen van geld. Het is één van de machtigste clans die in Rome actief is. In juli hield de Italiaanse politie ruim dertig mensen aan die werden verdacht van betrokkenheid bij de maffiafamilie. Bij die actie deed de politie invallen in panden waar onder meer talrijke kunstwerken en peperdure meubels stonden.

Drie jaar geleden ontstond in Rome grote opschudding toen de overleden maffiabaas Vittorio Casamonica een begrafenis kreeg zoals een minister of zelfs een staatshoofd die ook zou krijgen. De zaak leidde toen zelfs tot een rel in de regering. De toen overleden Vittorio Casamonica was zelf nooit veroordeeld voor een misdrijf. De familieleden ontkenden later als reactie op de heisa dat ze ook maar iets met de maffia zouden te maken hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.