Romeinse serie Baby te zien op Netflix

Sinds 30 november streamt Netflix een nieuwe Italiaanse serie die zich afspeelt in Rome en die in Amerika al voor behoorlijk wat opschudding zorgde. Baby is een zogenaamde Netflix Original en is losjes gebaseerd op het Italiaanse ‘Baby Squillo’-schandaal uit 2014.

Toen kwam aan het licht dat twee meisjes van 14 en 15 uit Rome zichzelf prostitueerden om hun luxueuze levensstijl te bekostigen. Met het geld dat ze in dure bordelen verdienden kochten ze designerkleren, smartphones en drugs.

In die zaak werden uiteindelijk acht mensen, onder wie de moeder van één van de tieners, gearresteerd. De zaak kreeg in Italië veel media-aandacht, vooral omdat in de klantenkring van de minderjarige meisjes heel wat belangrijke figuren terug te vinden waren, waaronder politici en diplomaten.

De nieuwe serie Baby gebruikt deze gebeurtenis als basis om een coming-of-age-verhaal te vertellen waarin het verborgen leven van enkele tieners in Rome wordt verkend. De serie volgt in zes afleveringen van gemiddeld 45 minuten een aantal jongeren die zich in hun zoektocht naar identiteit en onafhankelijkheid afzetten tegen de maatschappij in een tijd van verboden liefde, familiale druk en gedeelde geheimen.

De hoofdrol is weggelegd voor twee tieners uit de rijke Parioli-wijk in Rome. Ze zijn hun familie en klasgenoten beu en voelen zich aangetrokken tot de onderwereld van de stad. De twee meisjes beginnen een dubbelleven te leiden.

In Amerika heeft The National Center on Sexual Exploitation (NCOSE), een organisatie die strijdt tegen elke vorm van seksuele uitbuiting, al zijn ongenoegen geuit over hoe de reeks volgens hen ‘sekshandel promoot’.

Eerder dit jaar had het NCOSE zonder te weten waarover de serie eigenlijk ging al zijn bezwaren tegen de komst van de serie overgemaakt in een brief die ook door een aantal slachtoffers van sekshandel werd ondertekend.

Na Suburra is Baby de tweede Netflix Original van Italiaanse makelij. In februari bracht Netflix wel nog een documentaire uit over de Italiaanse voetbalclub Juventus. De documentaire volgt het wel en wee van de club uit Turijn zowel op als naast het veld in het seizoen 2017-2018.

En ten slotte de grote vraag: is Baby de moeite van het kijken waard? Dat moet je zelf maar beoordelen na het zien van de eerste aflevering.

Bekijk hier de trailer van Baby

Baby in de Internet Movie Database

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.