Tweede deel van Suburra op komst

Na het succes van Suburra, de eerste Italiaanse serie die de filmstreamingdienst Netflix produceerde, werd al snel beslist dat er een tweede seizoen moest volgen. Op 22 februari is het zover en start deel twee van deze reeks.

Voor zover we kunnen nagaan gebeurt dit meteen wereldwijd. De scenaristen van Suburra lieten zich inspireren door de echte gebeurtenissen in het Mafia Capitale-onderzoek dat Rome vele maanden in de greep hield en waarvan de gevolgen tot vandaag nog nazinderen.

Suburra richt zich op de machtsconflicten en de corruptie in het Romeinse stadsbestuur en Vaticaanstad en focust op de gebeurtenissen waarbij de georganiseerde misdaad, politici en kardinalen met elkaar in aanvaring komen. Dat gebeurt niet op een vreedzame manier en al gauw vallen de eerste doden.

In oktober 2017 zagen we het eerste seizoen van van Suburra – La serie verschijnen. In het spannende eerste deel is de inzet een badplaatsje aan de kust van Rome waar de maffia op het punt staat een machtsgreep te doen om het te kunnen veranderen in een gokparadijs. Het vele geld dat daarbij te pas komt en zal kunnen witgewassen worden doet alle betrokkenen dromen.

In de verstrengeling van belangen die daarbij komt kijken, volgen we drie jonge criminelen die enorm van elkaar verschillen. Allemaal moeten ze verbonden sluiten en toegevingen doen om hun plannen waar te maken. Dat verloopt uiteraard niet zoals ze het hadden voorzien.

Strikt genomen is Suburra fictie, maar volgens mensen die dicht bij de productie staan is het verhaal soms akelig realistisch. Eén van de scenaristen, Giancarlo De Cataldo, kon overigens gretig puren uit processtukken en uit zijn persoonlijke ervaringen bij het Romeinse gerecht, waar hij jarenlang werkte als politiemagistraat.

In ieder geval lopen fictie en realiteit in Suburra grimmig door elkaar. Wie Rome een beetje kent, weet dat met het bewuste badplaatsje in de serie Ostia wordt bedoeld, een frazione of deelgemeente van Rome, een onderdeel van Municipio XIII.

Dat is een zelfstandig stadsdeel van Rome met bijna 200.000 inwoners. Het is verdeeld in tien urbane gebieden: Malafede, Acilia Nord, Acilia Sud, Casal Palocco, Ostia Antica, Ostia Levante, Ostia Ponente, Castel Fusano, Infernetto en Castel Porziano.

Het is algemeen bekend dat zowel de handel en horeca, het toerisme, de talrijke ontspanningsmogelijkheden, maar ook zaken zoals de toekenning van bouwcontracten, het wegenonderhoud, de politiek en het openbaar bestuur in Ostia jarenlang werden gecontroleerd door een paar maffiafamilies. Een paar jaar geleden werd het gemeentebestuur van Ostia wegens verregaande maffia-infiltratie ontbonden door de hogere overheid.

Suburra – La serie werd zeer goed ontvangen en scoorde ook wereldwijd behoorlijk goed. In de Internet Movie Database (IMDb) kreeg de reeks zelfs een score van 8 op 10 en dat is erg hoog. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven.

De serie is ontwikkeld door Daniele Cesarano en Barbara Petronio voor Netflix. De filmstreamer was meteen akkoord om een tweede deel te produceren. Netflix ontwikkelde Suburra in samenwerking met de Italiaanse producenten van wereldwijd geëxporteerde televisiesuccessen zoals Gomorra en Romanzo Criminale.

De opnames van het tweede deel begonnen op 3 april 2018 en duurden tot 8 augustus. De nieuwe reeks is nu klaar en wordt op 22 februari gelanceerd. De internationale titel is Suburra: Blood on Rome. De meeste personages uit het eerste deel, teminste zij die het overleefd hebben, keren terug.

Ook ditmaal wordt de eeuwige stad in beeld gebracht op een manier die veraf staat van de mooie foto’s die meestal van Rome worden getoond en van de idyllische stad waarmee de gemiddelde toerist te maken krijgt.

Suburra – trailer eerste seizoen
Suburra – trailer tweede seizoen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.