Enorm thermopolium ontdekt in Pompeï

In de zogenaamde regio V op de archeologische site in Pompeï is een enorm thermopolium uit de oudheid ontdekt. Archeologen vermoeden dat men op minstens honderdvijftig verschillende plekken in het complex kant-en-klare maaltijden kon verkrijgen.

Regio V bevindt zich in het noordelijke deel van de site waar momenteel nog volop wordt gegraven en dat nog niet toegankelijk is voor het publiek.

Op de website van het Parco Archeologico di Pompeï zijn een aantal foto’s te zien van de ontdekking. Het nieuws werd door directeur Massimo Ossana de wereld ingestuurd via zijn Instagram-account en ook Planet Pompeii toont foto’s. Hier kan je alvast meer lezen over wat een thermopolium eigenlijk was.

Het complex bleef bijzonder goed bewaard en is gebouwd in de typische dubbele L-vorm met cilindervormige gaten erin. Daarin werden potten gezet waarin voedsel, sauzen en warme dranken of soep werden bewaard. Alleen al in Pompeii zijn zowat tweehonderd van dergelijke eetgelegenheden ontdekt, waaronder ook heel kleine, maar dit is één van de grootste die tot nog toe werd gevonden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.