Fietsen in het spoor van de Romeinen langs de Limes

Op zaterdag 7 september organiseert Central Events in samenwerking met zorginstelling Ipse de Bruggen de eerste editie van de Limes Classic, een fietstocht langs de grens van het voormalige Romeinse Rijk tussen Zwammerdam en Katwijk. De start en finish is bij Nigrum Pullum in Zwammerdam. Onderweg kunnen deelnemers Romeinse vondsten bekijken bij onder andere Museumpark Archeon, Castellum Bodegraven en archeologisch park Matilo.

Start en finish is bij Grand Café De Haven op landgoed Hooge Burch in Zwammerdam. Hier lag vroeger het Romeinse fort Nigrum Pullum en zijn de beroemde ‘schepen van Zwammerdam’ gevonden. Nu is zorginstelling Ipse de Bruggen er gevestigd. Ipse de Bruggen wil met een jaarlijkse fietstocht de Limes meer onder de aandacht brengen (zie ook deze website) en tegelijkertijd cliënten de kans geven mee te fietsen. De provincie Zuid-Holland en de gemeente Alphen aan den Rijn ondersteunen dit initiatief met een financiële bijdrage voor de komende drie jaar.

De Limes Classic is bestemd voor zowel de recreatieve fietser als voor wielrenners. Fietsers kunnen kiezen uit vier afstanden, namelijk 25 en 45 km voor toerfietsers, e-bikes, handbikes en tandems. Voor wielrenners zijn er routes uitgezet van 70 en 110 km. Op het start- en finishterrein kunnen cliënten van Ipse de Bruggen hun eigen fietsrondje fietsen. Bovendien bevindt het terrein de hele dag in Romeinse sferen en staan diverse optredens op het programma.

Deelnemers kunnen vooraf inschrijven op www.limesclassic.nl.

Voor de afstanden van 25 en 45 km kost deelname 10 euro, voor de overige afstanden 15 euro.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.