Wereldkampioenschap ‘tiramisu maken’ komt naar Brussel

Binnenkort wordt voor de derde keer het wereldkampioenschap ‘tiramisu maken’ georganiseerd. Voor de selecties voor de komende editie komt de organisatie ditmaal naar Brussel. Wie denkt dat hij of zij de allerbeste tiramisu maakt kan zich inschrijven voor de Tiramisu World Cup. De wedstrijd staat uitsluitend open voor amateurs en je mag de jury zowel een klassieke bereiding (op basis van mascarpone, lange vingers, koffie, suiker, ei en cacao) als een eigen invulling van het beroemde Italiaanse dessert voorschotelen (maximaal drie extra ingrediënten en een alternatief voor de lange vingers).

De Europese selectierondes vinden dit jaar plaats op 11 en 12 oktober in het City 2-winkelcentrum in de Nieuwstraat 123 in Brussel. Wie naar de volgende ronde mag wordt op 14 oktober vanaf 16 uur uitgenodigd in het Hilton Grand Place-hotel, vlakbij het Centraal Station in Brussel. De grote finale vindt plaats op 1 en 2 november in het Italiaanse Treviso. Het verblijf van twee nachten wordt betaald door de organisatie.

De winnaars vliegen eind november naar het Braziliaanse Curitiba waar ze speciale gasten zullen zijn op de ‘Week van de Italiaanse keuken’, een evenement dat Italiaanse specialiteiten in de schijnwerpers zet. De voorbije tweehonderd jaar emigreerden vele Italianen naar Curitiba, dat overigens ook een zusterstad is van Treviso.

Tiramisu (in het Italiaans geschreven als tiramisù) is een van oorsprong Italiaans dessert. De naam betekent letterlijk trek mij omhoog, wat zoveel inhoudt als ‘beur mij op’ of ‘maak me blij’. Tiramisu wordt dan ook vaak aan herstellende zieken gegeven, om ze aan te laten sterken en er weer bovenop te brengen. Het is een relatief modern gerecht: pas sinds 1980 komt het voor in Italiaanse woordenboeken en kookboeken. De oorsprong ervan is niet helemaal duidelijk, maar ligt zeer waarschijnlijk in de regio Veneto of de aangrenzende regio Friuli-Venezia Giulia.

Inschrijven kan via de website tiramisuworldcup.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.