Romeinse Limes in Nederland stapje dichter bij erkenning als werelderfgoed

Een plekje op de werelderfgoedlijst lijkt voor de Romeinse Limes in Nederland weer een stapje dichterbij gekomen. Langs de Limes of de voormalige grens van het Romeinse rijk bevinden zich heel wat vindplaatsen uit de Romeinse tijd, zoals forten en wachttorens.

Het Nederlandse deel van de Limes loopt van Katwijk tot Herwen en volgt de loop van de oude Rijn. Het Limes-wandelpad werd vorig jaar nog uitgeroepen tot Wandelroute van het Jaar en vorige maand vond de eerste Limes Classic plaats, een fietstocht in het spoor van de Romeinen.

De provincies Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland zijn al sinds 2011 bezig om deze Romeinse resten op de UNESCO-werelderfgoedlijst te krijgen. Ook Duitsland is daar al een hele tijd mee aan de slag. Het hele proces moet vele ambtelijke hindernissen nemen en verloopt tergend traag.

De gedeputeerde staten van de provincies hebben nu samen het nominatiedossier  bezorgd aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Als de ministerraad de nominatie goedkeurt, beslist UNESCO in 2021 of de Limes de status van werelderfgoed krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.