In de voetsporen van Ovidius – gratis tickets

2019 was het jaar van Ovidius, dat begon met een grote tentoonstelling in Rome waar met archeologische artefacten zijn verhalen werden gevisualiseerd. Het jaar van Ovidius is echter nog niet gedaan. Binnen enkele maanden staan bij S.P.Q.R. nog een paar activiteiten op het programma waarbij deze Romeinse dichter de hoofdrol zal spelen.

Zo is er een bijzondere lezing op komst naar aanleiding van de tentoonstelling Ovidius in Metamorfose. Die heeft plaats van 21 november 2019 tot 16 februari 2020 in de Leuvense Universiteitsbibliotheek. Uiteraard gaan we die tentoonstelling op een ander tijdstip ook bezoeken met een deskundige gids. Daarover later meer nieuws.

In het kader van het Ovidiusjaar en deze tentoonstelling vindt op zaterdag 23 november om 20 uur in de Leuvense stadsschouwburg de opvoering Vivam! Ik blijf leven! plaats. Het is een hommage aan Ovidius, met onder andere Michaël De Cock, Gerda Dendooven, Joke van Leeuwen, Carmien Michels, Jeroen Olyslaegers, Maud Vanhauwaert en Peter Verhelst. Stadssopraan Noémie Schellens, Tine Reymer en Capella Nova zingen. Classicus Patrick De Rynck cureert.

Deze eenmalige en exclusieve voorstelling is vrijwel uitverkocht. S.P.Q.R. kon echter nog een tiental tickets bemachtigen. We geven aan vijf geïnteresseerde clubleden graag vijf duotickets (waarde 40 euro) voor deze voorstelling weg. Daar moet je echter wel wat voor doen.

Schrijf in navolging van de grote dichter Ovidius zelf een kort (of langer) gedicht, enkele versregels, een poëtisch stukje tekst, … en bezorg het ons vóór 5 november via chris@spqr.be. Het thema mag je zelf kiezen. Je mag het schrijven in het Nederlands of Italiaans maar ook in het Latijn. Een deskundige jury kiest de vijf mooiste inzendingen. Dat worden de winnaars van de tickets. Veel succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.