Rome op nummer 10 in lijstje van mooiste steden ter wereld

Natuurlijk vindt elk land ter wereld dat zijn steden de allermooiste zijn. Daarom heeft de Canadese boekingssite Flight Network aan meer dan duizend toonaangevende reisschrijvers, reisbloggers en reisbureaus gevraagd naar hun favoriete en mooiste citytripbestemmingen wereldwijd. Uit deze rondvraag kwam een lijst met vijftig steden tevoorschijn. Rome staat op nummer tien. Europa scoort in het algemeen erg goed met liefst vijf steden in de top tien.

Parijs staat op nummer één, gevolgd door New York (nummer twee) en Londen op nummer drie. Dan komt Italië in beeld met Venetië op nummer vier, net vóór Vancouver (Canada) op vijf.

Barcelona (Spanje) doet het nog altijd goed en komt terecht op de zesde plaats. Op zeven staat Kaapstad (Zuid-Afrika), gevolgd door San Francisco (Verenigde Staten) op nummer acht. Op de negende plaats vinden we Sydney (Australië), met daarna Rome op nummer tien.

Omdat jullie ongetwijfeld nieuwsgierig zijn naar de score van de steden in onze landen geven we nog mee dat Amsterdam (Nederland) op een verdienstelijke dertiende plaats staat, Brugge (België) eindigt op nummer 26. Andere Nederlandse of Belgische steden staan niet in de top vijftig. Van Brussel is geen sprake. Ook voor Italië worden alleen Rome en Venetië vermeld.

De volledige lijst vind je op deze link.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.