Openbaar vervoer Rome krijgt hulp van Milaan en Turijn

Het Ministero delle Infrastrutture e dei Trasporti (MIT) heeft de stedelijke vervoersbedrijven van Milaan en Turijn gevraagd om de Romeinse vervoersmaatschappij ATAC op technisch vlak bij te staan. Het gaat niet goed met het Agenzia per i Trasporti Autoferrotranviari del Comune di Roma, dat niet alleen kampt met een schuld van anderhalf miljard euro maar zich ook moet behelpen met verouderd en defect rollend materieel.

Ook de metrolijnen A en B kampen voortdurend met problemen. Het metrostation Barberini is al maanden gesloten. Andere stations krijgen te maken met andere ongemakken of moeten regelmatig sluiten wegens technische problemen. Zo werken de roltrappen in sommige stations niet meer of sijpelt water binnen.

De oproep van het Ministerie van Transport  tot de vervoersbedrijven van Milaan en Turijn komt er vooral om de veiligheid op de A- en B-lijn te garanderen. De vervoersmaatschappijen van Turijn en Milaan behoren tot de meest gekwalificeerde transportbedrijven van Italië en kunnen professioneel technisch advies op hoog niveau geven.

Er zal nu per decreet zal nu een speciale werkgroep worden opgericht om de technici en spoorwegveiligheidsmanagers van de drie grootstedelijke vervoersbedrijven bij te staan. De toezichthouders van de metro’s van Milaan en Turijn zullen in Rome komen uitleggen hoe ze ook met beperkte middelen efficiënt kunnen werken en de veiligheid kunnen garanderen. Voor de reizigers ongetwijfeld een geruststelling, maar voor de hoofdstad van het land zonder meer een blamage.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.