Voetbalclub AS Roma voert overnamegesprekken

Voetbalclub AS Roma voert gesprekken met de Amerikaanse investeerder Friedkin Group over een overname. Volgens de Financial Times heeft de Amerikaanse Toyota-miljardair Daniel Friedkin de overname van de Romeinse voetbalploeg zo goed als rond, al stelt de club in een persbericht dat er nog geen akkoord is.

Tijdens de gesprekken zou de waarde van de Romeinse voetbalclub bepaald zijn op 780 miljoen euro, aldus de Italiaanse krant Il Messagero. De beurswaarde van AS Roma bedraagt ongeveer 428 miljoen euro. Volgens Il Messagero is het mogelijk dat meerderheidsaandeelhouder en huidig clubvoorzitter James Pallotta een minderheidsbelang behoudt. Pallotta is de voorzitter van het Amerikaanse hefboomfonds Raptor.

Na de bekendmaking van het nieuws steeg het aandeel van AS Roma op de beurs van Milaan naar 0,68 euro, dat is het hoogste peil in twee jaar. Een dag eerder was het aandeel al meer dan acht procent gestegen. AS Roma is op initiatief van James Pallotta al enkele jaren bezig met de voorbereiding van een project voor de bouw van een nieuw voetbalstadion voor de club.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.