Gallo-Romeins museum in Tongeren lokt meer dan 100.000 bezoekers

Het Gallo-Romeins Museum in Tongeren kreeg vorig jaar 106.180 bezoekers over de vloer. Dat zijn er 31.000 meer dan in 2018 en betekent een forse stijging met 41%.

De tentoonstelling Dacia Felix – Het roemrijke verleden van Roemenië die momenteel aan de gang is en die je nog kan bezoeken tot 26 april, lokte in 2019 reeds 13.750 bezoekers naar Tongeren. Het is een tentoonstelling die erg wordt gesmaakt door het publiek. Volgens medewerkers van het museum vinden heel wat mensen ‘Dacia Felix’ één van de mooiste expo’s  die al in Tongeren te zien waren.

Het museum zette het voorbije jaar volop in op gezinsvriendelijke activiteiten, gekoppeld aan de permanente tentoonstelling. Vooral in de vakantieperiodes vonden families hun weg naar het museum. Zo was er in de zomervakantie en de kerstvakantie een letterlijke proeftocht waarbij duizenden bezoekers ontdekten wat er bij neanderthalers, Kelten en Romeinen op het menu stond.

Tevens richt het museum zich op kleuters, leerlingen uit het lager onderwijs, jongeren uit het middelbaar onderwijs en studenten. Vorig jaar kwamen ongeveer 30.000 bezoekers naar het museum in schoolverband.

In het najaar van 2020 opent in het Gallo-Romeins Museum een grote overzichtstentoonstelling over de Romeinse cultuurwereld, met onder meer topstukken van het British Museum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.