800 miljoen euro voor modernisering regionale treinen in Rome

De regio Lazio investeert 800 miljoen in de modernisering van de treininfrastructuur op de spoorlijnen Roma-Lido en Roma-Viterbo. Die treindiensten werden tot nog toe beheerd door het stedelijke vervoersbedrijf ATAC dat zoals bekend kampt met een gigantische schuldenberg.

Er loopt veel mis bij ATAC, voertuigen krijgen haast dagelijks te maken met allerlei technische problemen en nieuwe investeringen blijven ondermaats.

Eerder al werd de hulp ingeroepen van Milaan en Turijn en nu bemoeit ook Nicola Zingaretti, de president van de regio Lazio, zich met het problematische openbare vervoer in Rome.

Volgens hem is het tijd voor radicale actie, vooral bij de regionale spoordiensten die onder de verantwoordelijkheid van ATAC vallen. Naast de grote kapitaalsinjectie wil Zingaretti ook dat de twee regionale spoorlijnen in de toekomst onder directe controle komen van de regio Lazio.

De investering van 800 miljoen euro zal worden gebruikt voor de aankoop van 35 nieuwe treinen en de bijhorende uitrusting en voor de opfrissing en heropening van het station Roma-Viterbo in het centrum van Rome (Flaminio) dat al een hele tijd gesloten is.

Volgens een rondvraag van de milieuvereniging Legambiente staat de spoorlijn Roma-Lido helemaal bovenaan het lijstje van de slechtste spoorlijnen van Italië. De treindienst Roma-Viterbo doet het niet veel beter en staat op de derde plaats. De regionale treinen worden druk gebruikt maar investeringen bleven door slecht beheer en geldgebrek jarenlang achterwege.

Zowel de treinen als de spoorinfrastructuur zijn verouderd. Regelmatig vallen treinen stil. Door een gebrek aan airco is het in de zomer snikheet in de treinstellen waardoor regelmatig mensen flauwvallen tussen de opeengepakte massa pendelaars.

De verbinding Roma-Lido is ook voor toeristen erg interessant omdat ze halt houdt aan de archeologische site Ostia Antica.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.