S.P.Q.R. begint aan een nieuwe reeks wandelingen in Rome

Vanaf morgen start in Rome een nieuwe reeks wandelingen en rondleidingen van onze Romevereniging S.P.Q.R. De agenda wordt net als vorig voorjaar fors uitgebreid. Niet alleen in aantal, maar ook wat betreft de thema’s. In totaal worden in januari, februari en maart een dertigtal wandelingen aangeboden.

Naast Eric en Hugo, met wie velen onder jullie in de voorbije jaren ongetwijfeld al een tochtje door Rome maakten, is het team in Rome sinds vorig jaar versterkt met Angelina. Daardoor staan de komende maanden in Rome een heleboel nieuwe rondleidingen op het programma.  Je vindt de agenda van alle wandelingen hier. Voor de meeste wandelingen kan je nog steeds inschrijven.

We zijn er ons van bewust dat de thema’s van onze clubwandelingen niet altijd passen in de belangstellingssfeer van de deelnemers. Soms ken je de buurt waar de wandeling plaatsvindt al erg goed. Of interesseren de bestemming of het thema je gewoon niet. Om daar iets aan te doen kan je op bepaalde data in maart (mits tijdige afspraak) zelf kiezen uit een achttal wandelingen.  Raadpleeg aandachtig de beschikbare data in de uitgebreide activiteitenkalender op deze link.

Tot slot willen we toch nog even benadrukken dat S.P.Q.R. een niet-commerciële vereniging is. Wij doen het niet voor de centen, maar uit liefde voor Rome. Het bewijs hiervan lees je in de deelnemingsvoorwaarden bij de activiteiten. Wij werken uitsluitend met kleine groepjes (afhankelijk van de begeleider maximum zes (Eric) tot tien personen (Hugo en Angelina).

Voor leden van S.P.Q.R. zijn de wandelingen en rondleidingen meestal gratis of gebeuren ze op basis van een vrijwillige bijdrage. Enkel de toegangsprijs voor een archeologische site of museum moet (indien nodig) uiteraard worden betaald. Ook niet-leden betalen slechts een kleine of een vrijwillige bijdrage. We vinden het vooral leuk onderweg ook te kunnen praten en kennis te maken met de deelnemers.

We hopen jullie de komende maanden (en bij uitbreiding in het hele jaar 2020) bijzonder talrijk in Rome te mogen verwelkomen. En voor de thuisblijvers: heel graag tot op de komende lezingen en andere activiteiten!

Noteer alvast  woensdag 12 februari. Die avond komt Italiëliefhebber en auteur Marc Vandenbon vertellen over plekjes in Rome die je misschien niet kent. En op donderdag 2 april is Vaticaan-kenner Tom Zwaenepoel bij ons te gast. Onze clubleden krijgen voor deze activiteiten uiteraard tijdig een uitnodiging.

Ook nog belangrijk: hou alvast dinsdagavond 21 april vrij, de officiële feestdag van Rome en de dag waarop we onze leden verwennen met een grandioze receptie en ook de jaarlijkse Romulusprijs uitreiken.

Eén reactie to “S.P.Q.R. begint aan een nieuwe reeks wandelingen in Rome”

  1. Lieve Van Keer Says:

    Bedankt om voor ons alvast twee plaatsen te reserveren voor woensdag 12/02 in Leuven.
    Lieve Van Keer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.