Binnenkort wellicht met de Eurostar naar Rome

Eurostar zal vanaf 30 april rechtstreeks van Amsterdam via Rotterdam naar Londen sporen, zonder nog in Brussel-Zuid te moeten passeren. De spoorwegmaatschappij bekijkt momenteel echter ook de mogelijkheden om nieuwe routes van Londen naar verschillende andere Europese steden te openen. Zo behoren Rome, Barcelona en Lissabon tot de mogelijkheden.

Of we dan op termijn rechtstreeks vanuit Brussel of Amsterdam naar Rome of Barcelona zullen kunnen rijden, is nog niet duidelijk. Voor wie wat meer tijd heeft of voor mensen met vliegangst zou het een mooi alternatief zijn om op die manier naar Zuid-Europa te kunnen reizen. Een ritje met de Eurostar van Londen naar Rome, ongeveer 2.700 kilometer, zou ruim elf uur duren.

Na de brexit krijgen reizigers vanuit de Europese Unie naar het Verenigd Koninkrijk wel te maken met paspoortcontroles aan de grens. De Eurostar-terminal in Brussel-Zuid wordt een nieuw grenspunt, waar de douane controle en toezicht zal uitvoeren op binnenkomst en uitgang van de Europese Unie. Voor reizigers vanuit Nederland naar Londen zal de paspoortcontrole vanaf 30 april in Amsterdam plaatsvinden. Vanaf 18 mei is er ook een paspoortcontrole voorzien in Rotterdam.

2 Reacties to “Binnenkort wellicht met de Eurostar naar Rome”

  1. Chris verhaegen Says:

    Hoe geraakt Eurostar in Rotterdam
    over ‘t water ? !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.