Spectaculaire ontdekking op het Forum Romanum

Archeologen hebben op het Forum Romanum een buitengewone ontdekking gedaan. Vlakbij de Lapis Niger, naast het Curia-complex, werd een hypogeum ontdekt, een ondergrondse ruimte voor godsdienstige rituelen of begravingen.

De wetenschappers geloven dat de tempelruimte gewijd was aan de cultus van Romulus, de legendarische stichter van de stad. Vrijdag geven de archeologen een persconferentie waarop meer details over de vondst zullen worden bekendgemaakt.

De graf- of tempelruimte lijkt een altaar te bevatten en zou ook een tufstenen sarcofaag herbergen van ongeveer 1,40 m lang. Die dateert volgens de eerste bevindingen uit de zesde eeuw v. Chr.  Over de mogelijke inhoud  is niets bekend, ook niet of de grafkist nog intact is.

Het hypogeum bevindt zich op een erg symbolische plek, vlak onder de ingangstrap naar de Curia, waar de Romeinse senatoren bijeenkwamen om te stemmen. Ook het vlakbij gelegen ondergrondse complex van de Lapis Niger wordt in de mythologie geassocieerd met de dood en begraving van Romulus.

Alfonsina Russo, de directeur van het Parco archeologico del Colosseo weigert verdere commentaar maar noemt het een spectaculaire ontdekking. Zij verwijst voor meer uitleg naar de persconferentie van vrijdag.

Eén reactie to “Spectaculaire ontdekking op het Forum Romanum”

  1. Herman Van Rhee Says:

    Met vriendelijke groet,

    Herman van Rhee 06-41759240

    >

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.