Aziatische toeristen blijven weg uit Rome

De toeristische sector in Rome trekt aan de alarmbel. De jongste weken werden liefst 70% van de aanvragen voor georganiseerde reizen geannuleerd. Dat gebeurt naar aanleiding van het coronavirus. Niet alleen de Chinese toeristen blijven weg uit Rome, maar ook Koreanen en Japanners laten zich veel minder zien.

Vanuit de Aziatische landen zitten de vliegtuigen richting Italië niet langer vol, als de toestellen al vliegen, want verschillende maatschappijen hebben hun vluchten voorlopig opgschort. Eerder al spraken ook toeristische restaurants in Rome van een omzetdaling van 20 tot 30% als gevolg van het wegblijven van toeristen uit China en Japan.

Vooral de bedrijven die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van toeristen die Rome bezoeken zien momenteel hun omzet vrijwel stilvallen. Het zijn immers vooral Chinezen, Japanners en Koreanen die gebruik maken van bussen om Italië te bezoeken.

Zodra ze landen worden ze op een bus gezet en rijden dan van stad naar stad om telkens zoveel mogelijk bezienswaardigheden te bekijken. Aziatische toeristen willen dat alles vanaf de eerste dag van aankomst kant en klaar wordt georganiseerd, inclusief vervoer.

De activiteiten in die sector staan momenteel op een bijzonder laag pitje. De toeristische bedrijven maken zich vooral zorgen omdat ook in het laagseizoen heel wat reizen geannuleerd werden. 

Doorgaans worden de rustiger maanden januari, februari en maart commercieel nog enigszins goedgemaakt door de Aziatische toeristen. Die toevoer is nu bijna helemaal gestopt. De sector vreest voor heel wat faillissementen als de situatie nog enkele maanden aanhoudt.

Dat is uiteraard niet alleen in Rome zo, de situatie laat zich voelen in heel Italië, zeker nu de eerste dodelijke slachtoffers van het coronavirus een feit zijn. Maar Rome is een stad die hoe dan ook op de wenslijst van alle georganiseerde buitenlandse groepsreizigers aan Italië staat. Aziatische toeristen overnachten doorgaans ook één of meer nachten in Rome, om van daaruit dagtrips te maken naar steden zoals Napels (met Pompei).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.