Ook luchtvaartmaatschappij Transavia schrapt vluchten naar Italië

Na het Belgische Brussels Airlines en het Ierse Ryanair voert ook de Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia tijdelijk minder vluchten uit van en naar Italië. Door de uitbraak van het coronavirus is het aantal boekingen zo hard teruggelopen dat de budgetvlieger zich genoodzaakt ziet om van 17 maart tot eind april een tiende van het aantal vluchten te schrappen.

Het gaat om een beperking van de vluchten naar Italiaanse steden Verona, Pisa, Bari, Bologna en Napels. Transavia vliegt voorlopig nog wel volgens het normale vluchtschema naar andere Italiaanse steden, waaronder Rome, Brindisi, Palermo, Perugia en Verona, maar sluit niet uit dat nog meer vluchten worden geschrapt.

Transavia maakt deel uit van de Air France-KLM-groep en voert vluchten uit vanuit Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Brussel. Reizigers die te maken krijgen met een annulatie kunnen hun vlucht gratis omboeken of het geld voor het ticket terugkrijgen.

In Europa is Italië op dit moment het zwaarst getroffen door het coronavirus. Hoewel het ministerie van Buitenlandse Zaken slechts voor een beperkt aantal gebieden in Noord-Italië een negatief reisadvies gaf, merkt Transavia dat klanten aarzelen om een vlucht te boeken naar Italië.

De  internationale luchtvaartorganisatie IATA berekende dat het coronavirus de luchtvaartmaatschappijen wereldwijd meer dan 29 miljard euro kan kosten omwille van de geschrapte vluchten en wegblijvende passagiers. Dat is een erg lage schatting, want bij die prognose ging men er nog vanuit dat de impact grotendeels beperkt zou blijven tot Oost-Azië. De schade voor de luchtvaartsector zal dus ongetwijfeld nog fors oplopen.

Volgens de International Air Transport Association melden verschillende maatschappijen dat op sommige vluchten de helft van de passagiers niet komt opdagen, Als gevolg van de coronaheisa is het niet ondenkbaar dat kleinere luchtvaartmaatschappijen in financiële moeilijkheden komen als de situatie nog lang aansleept. Zwakkere maatschappijen dreigen dan failliet te gaan of riskeren overgenomen te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.