Brussels Airlines annuleert nog meer Europese vluchten

De Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines besliste eerder deze week om de vluchtfrequenties op een aantal routes van en naar Italië te verminderen om de negatieve economische impact op de eigen activiteiten te beperken.

Nu annuleert de maatschappij tussen 8 en 28 maart nog eens bijna een kwart van al zijn vluchten in heel Europa omdat de vraag en het aantal boekingen als gevolg van het coronavirus sterk is teruggevallen.

De bestemmingen van Brussels Airlines van en naar Italië waren eerder al met 30% gereduceerd. Het gaat om vluchten naar Rome, Milaan Linate en Milaan Malpensa, Venetië, Bologna en Turijn. Dat blijft zo, maar nu worden ook bijkomende vluchten van en naar Italië en de rest van Europa geannuleerd. Concreet worden dagelijks een twintigtal vluchten vanuit Brussel geschrapt, goed voor een daling van het vluchtaanbod met 23%.

De economische impact van het coronavirus op Rome en Italië is nu al dramatisch. De Italiaanse overheid heeft ondertussen ook zeer drastische maatregelen genomen om het virus in te dijken, waardoor het land de facto stilaan dreigt stil te vallen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.