Buitenlandse Zaken raadt schoolreizen naar Italië af

De talrijke scholieren en hun leerkrachten, die al een heel jaar uitkijken naar hun traditionele Italiëreis en daar ongetwijfeld ook al de  nodige voorbereidingen voor troffen, zullen het niet graag horen: Buitenlandse Zaken raadt schoolreizen naar Italië af als gevolg van de uitbraak van het coronavirus.

De federale overheidsdienst volgt hiermee de beslissing van de Italiaanse autoriteiten om schoolreizen in heel Italië te annuleren, zowel voor scholen die in het binnenland reizen als naar het buitenland. Belgische wetenschappers hadden eerder al aangedrongen om het reisadvies voor Italië te verstrengen.

vliegtuig1

De Italiaanse maatregel over schoolreizen wordt in het bijgewerkte advies van Buitenlandse Zaken uitgelicht. Het wordt aangeraden om, in navolging van de beslissing van de Italiaanse autoriteiten waarbij schoolreizen in Italië worden afgeraden, Belgische schoolreizen naar Italië uit te stellen tot nader order, klinkt het een beetje cryptisch bij Buitenlandse Zaken. Want een expliciet en duidelijk negatief reisadvies is dit (nog) niet.

De onderwijsministers van de gemeenschappen volgen de oproep. Nederland raadt alle niet-noodzakelijke reizen naar de getroffen regio’s in Noord-Italië af. Het wordt tevens aanbevolen om de instructies van de lokale autoriteiten te volgen, en/of de instructies op de website van het Italiaanse Ministerie van Volksgezondheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.