Brussels Airlines werkt aan nieuw vluchtplan vanaf 28 maart

De gevolgen van het coronavirus dreigen uit te groeien tot een enorme ramp voor Brussels Airlines. Terwijl de Belgische luchtvaartmaatschappij amper twee dagen geleden nog meedeelde haar vluchtaanbod in Europa van 8 tot 28 maart met bijna een kwart te verlagen, blijkt vandaag dat nog veel meer passagiers hun vluchten annuleren dan verwacht.

Het aantal annulaties is momenteel even groot of zelfs groter dan het aantal binnenkomende boekingen. De bezetting van talrijke vluchten is zeer laag, maar de kosten blijven. Die moeten dringend naar beneden omdat die situatie niet lang houdbaar is. Vooral bedrijfsklanten vallen weg als gevolg van het annuleren of uitstellen van talrijke internationale evenementen en beurzen.

lufthansa

Moedermaatschappij Lufthansa wil de komende weken tot de helft van al haar vluchten schrappen. De maatregel geldt voor de hele groep, dus ook voor de Belgische dochter Brussels Airlines. De Belgische maatschappij geeft volgende week meer uitleg over het nieuwe vluchtplan. Tot 28 maart zou daaraan alvast niets meer wijzigen.

Inmiddels heeft de coronaheisa in de luchtvaartsector al een eerste slachtoffer geëist. Het Britse Flybe, de grootste onafhankelijke regionale luchtvaartmaatschappij in Europa, heeft donderdag de boeken neergelegd. Tweeduizend mensen verliezen hun job.

Financieel zat de maatschappij al langer in een netelige situatie, het coronavirus gaf de definitieve doodsteek. Flybe vloog met 82 vliegtuigen op 102 luchthavens, waaronder tot augustus vorig jaar ook op Antwerpen. In Nederland voerde Flybe vluchten uit vanaf Amsterdam en Groningen Airport Eelde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.