Alitalia vliegt voorlopig niet meer op Milaan Malpensa

De Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia schrapt vanaf morgen al haar vluchten van en naar de luchthaven Milaan Malpensa. De activiteiten op Malpensa worden gestaakt nadat vlucht AZ605 uit New York maandagochtend om 10.40 uur geland is.

De maatregel volgt op het nooddecreet van de Italiaanse regering om grote delen van Noord-Italië af te sluiten vanwege het coronavirus.

Vanaf de kleinere stedelijke luchthaven Milaan Linate verzorgt Alitalia vanaf maandag alleen nog maar binnenlandse vluchten en zal die bovendien uitvoeren met een lagere frequentie. Internationale vluchten worden afgeleid naar de luchthaven Leonardo da Vinci (Fiumicino) in Rome.

Ook vanaf de luchthaven Marco Polo in Venetië zal Alitalia minder van en naar Rome vliegen. De nieuwe regeling zal volgens de luchtvaartmaatschappij ten minste tot 3 april van kracht blijven.

Eerder vandaag liet het Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken weten dat niet-essentiële reizen naar de regio Lombardije en de veertien andere getroffen Italiaanse provincies worden afgeraden tot 3 april.

Over reizen in de paasvakantie, die op 4 april begint, wordt dus nog niets gezegd. Eerder adviseerde Buitenlandse Zaken wel al om Belgische schoolreizen naar Italië tot nader order uit te stellen.

Aan wie reeds in Italië verblijft, raadt Buitenlandse Zaken aan om contact op te nemen met de plaatselijke Italiaanse autoriteiten voor praktische informatie. Ook op de website van het Italiaanse Ministerie van Volksgezondheid is actuele informatie te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.