Alle Italiaanse skistations gaan morgen dicht

De Italiaanse regering sluit vanaf morgen alle skistations in het land om de verspreiding van het coronavirus onder controle te krijgen. Italië telt bijna driehonderd skigebieden. Verschillende skigebieden waren al dicht, maar nu wordt de regel dus algemeen.

Het is nog niet duidelijk of sommige skioorden vóór de paasvakantie nog opnieuw zullen openen. Vele mensen hebben in de paasperiode nog een skireis geboekt. Die dreigt in het water te vallen als de sluiting wordt gehandhaafd.

ski

Het Comitato Olimpico Nazionale Italiano (CONI), het Italiaans Olympisch Comité, vraagt na een vergadering met de verschillende sportbonden die vandaag plaatsvond in het Foro Italico in Rome, om tot minstens 3 april geen enkel sportevenement toe te laten op Italiaans grondgebied. Er is een extra regeringsdecreet nodig om deze maatregel te bekrachtigen, maar dat lijkt er aan te komen.

Het comité liet wel weten dat de beslissing niet geldt voor internationale competities omdat ze daarover geen bevoegdheid heeft. Het CONI vraagt aan de regering ook om de sportsector op te nemen in het aangekondigde economische ondersteuningsplan.

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair dat al eerder een kwart van zijn vluchten naar Italië schrapte, besliste vandaag die maatregel uit te breiden. Dat gebeurt nadat de Italiaanse overheid tijdens het voorbije weekend een aanzienlijk deel van Noord-Italië in quarantaine plaatste.

Concreet schrapt Ryanair vanaf morgen voorlopig alle binnenlandse vluchten van en naar Bergamo, Parma, Treviso en Milaan. Ook internationale vluchten van en naar deze vier steden worden ingeperkt. Vluchten van en naar Venetië en Rimini zullen enkel op vrijdagen, zaterdagen, zondagen en maandagen plaatsvinden.

Ook British Airways annuleert zijn vluchten van en naar Noord-Italië en  easyJet herbekijkt nogmaals zijn routes en schrapt enkele bijkomende vluchten.

2 Reacties to “Alle Italiaanse skistations gaan morgen dicht”

  1. Leo De Brabandere Says:

    En wat doet Alitalia, het “kroonjuweel” van het Italiaans luchttransport?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.