Wee de overwonnenen – Romeinen, Kelten en Germanen in de Lage Landen

Wee de overwonnenen van archeoloog Alexander van de Bunt is een diepgravend historisch werk over de vroege bewoners van de Lage Landen. In dit boek vertelt de auteur het verhaal van de vroege bewoners van onze streken. Wij kennen deze volkeren vooral door de ogen van de Romeinen, met name via Julius Caesar en Tacitus.

Tacitus schreef al over het ‘woeste landschap en ruwe klimaat’. Maar wie waren de bewoners van dit drassige gebied aan de Noordzee? Wat waren hun gewoonten en gebruiken? Welke talen spraken ze? Welke goden vereerden ze? En vooral: waar kwamen ze precies vandaan?

Op levendige wijze beschrijft archeoloog Alexander van de Bunt vele cruciale gebeurtenissen, zoals de Slag bij het Teutoburgerwoud en de Bataafse Opstand. Hij schrijft over de relatie tussen Germaanse en Keltische stammen en de Romeinen aan de rand van het rijk en laat zien dat globalisering en migratie van alle tijden zijn. De Romeinen pasten een uitgekiende assimilatiestrategie toe op de door hen overwonnen volkeren.

Wee de overwonnenen is een boek voor iedereen die meer wil weten over de Bataven, de Friezen, de Cananefaten en andere stammen in het huidige Nederland en België rond het begin van de jaartelling.

Wee de overwonnenen
Romeinen, Kelten en Germanen in de Lage Landen
Auteur: Alexander van de Bunt
Taal: Nederlands
Aantal pagina’s: 304
Met illustraties
Eerste druk: februari 2020
Uitgeverij: Omniboek
EAN 9789401916721
Prijs: 22,50 euro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.