Negatief reisadvies voor Italië

België heeft het reisadvies voor Italië verstrengd: alle reizen naar Italië worden vanaf nu afgeraden, en dat zeker tot 3 april. Buitenlandse Zaken nam de beslissing naar aanleiding van de totale quarantaine die sinds deze ochtend in heel Italië van kracht is. Tot nader order wordt dus aangeraden om alle reizen naar Italië uit te stellen.

Ook het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Italië aangepast. Ga alleen naar Italië als dat noodzakelijk is, luidt het. Voor Noord-Italië gold al een algeheel negatief reisadvies.

agnese

De integrale mededeling van het Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken lees je hierna.

Op 9 maart 2020 heeft de Italiaanse regering nieuwe beperkende maatregelen aangekondigd voor het gehele Italiaanse grondgebied.

Ingevolge deze beslissing van de Italiaanse autoriteiten, wordt aangeraden tot nader order alle reizen naar Italië uit te stellen. Deze beperkende maatregelen zijn van kracht van 10 maart tot 3 april 2020.

Hierdoor is het verboden Italië binnen te komen of te verlaten. Er gelden enkele uitzonderingen voor verplaatsingen om gecertifieerde professionele redenen en voor absolute noodzaken van medische of dringende aard.

In deze gevallen vragen de lokale overheden een ondertekende verklaring op eer. Buitenlandse toeristen mogen het land steeds verlaten. Belgische toeristen worden aangeraden de aanwijzingen van de Italiaanse overheden op te volgen.

Personen die symptomen hebben, worden aangeraden thuis te blijven en hun sociale contacten te vermijden. Personen die zich reeds in quarantaine bevinden mogen, hun woonplaats niet verlaten. Het wordt aanbevolen tussen personen een afstand van één meter te houden.

Musea, bioscopen, scholen en skistations zijn gesloten. Restaurants en drankgelegenheden mogen enkel openen van 6 u. tot 18 u. Alle publieke en private evenementen en samenkomsten zijn geschorst.

Indien u in Italië bent en informatie wenst over deze maatregelen, dan wordt u aangeraden contact op te nemen met de lokale autoriteiten.

travellersonline

Je kan ook meer actuele informatie vinden op de website van het Italiaanse Ministerie van Volksgezondheid: salute.gov.it/nuovocoronavirus  en op de website www.protezionecivile.gov.it/home.

De Belgische Federale Overheidsdienst Volksgezondheid heeft eveneens een website geopend gewijd aan het coronavirus: www.info-coronavirus.be.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.