Sint-Pietersbasiliek dicht, zone rond Trevifontein even afgesloten

Het Vaticaan sluit de Sint-Pietersbasiliek en het Sint-Pietersplein voor toeristen om de mogelijke verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Gelovigen die naar de Sint-Pietersbasiliek komen om te bidden worden wel nog toegelaten.

Ook het postkantoor en de boekwinkel die publiek toegankelijk zijn via het Sint-Pietersplein gaan dicht. De maatregel blijft van kracht tot 3 april. Vaticaanstad volgt daarmee de nationale Italiaanse quarantaine-maatregel.

De vlakbijgelegen Santi Michele e Magno, beter bekend als de Friezenkerk, waar Nederlanders thuis zijn en die zich op Vaticaans grondgebied bevindt, gaat eveneens dicht tot die datum.

trevikalm

In het centrum van Rome is ook de zone rond de bekende Trevifontein afgesloten voor publiek. De Italiaanse regering wil vermijden dat er teveel mensen bij elkaar in de buurt komen. De Trevifontein is traditioneel een erg drukke trekpleister, waar vele mensen op een relatief klein pleintje bij elkaar stromen voor foto’s en om muntjes in het water te gooien.

Maar de jongste dagen was het ook zonder deze maatregel al zeer kalm in de buurt van de Trevifontein. Van drukte is geen sprake meer. In politiekringen is te horen dat de maatregel zeer snel weer zal worden ingetrokken wegens overbodig. Vanaf morgen zou de fontein weer gewoon publiek toegankelijk zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.