Schoolreis naar Rome of Italië geannuleerd? Deel je verhaal met ons!

Nu Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies voor Italië heeft gegeven, krijgen we uit verschillende bronnen meldingen dat scholen (zowel in België als in Nederland) volop hun Rome- en/of Italiëreizen aan het annuleren zijn. Hoewel het reisadvies voorlopig slechts geldig is tot 3 april (dus vóór het begin van de paasvakantie) blijkt dat een aantal scholen toch het zekere voor het onzekere kiezen en hun Italiaanse uitstap uitstellen of volledig schrappen.

sanpietro

Voor de leerkrachten en hun leerlingen die deze trip een heel schooljaar hebben voorbereid en ernaar hebben uitgekeken, is dat natuurlijk bijzonder jammer. Ook al omdat de traditionele Romereis voor vrijwel alle deelnemers een uitstap is waarvan de herinnering en de ervaring hen een leven lang zal bijblijven. Voor velen is het trouwens ook hun eerste onvergetelijke kennismaking met Rome of Italië.

Hoe ga je als school om met die annulaties? Hoe teleurgesteld kijk je daar als leerling en leerkracht tegenaan? Zijn er alternatieven om naar elders te vertrekken? Wordt de geannuleerde reis volledig terugbetaald? Ga je als school ondanks alles binnenkort toch op reis naar Italië?

Leerkrachten, scholieren, reisorganisatoren of andere betrokkenen die, al dan niet gedwarsboomd door het coronavirus, hun schoolreisverhaal met ons willen delen, kunnen dit bezorgen via info@spqr.be. We brengen je verhaal graag op deze pagina’s. Indien gewenst wordt de naam van je school niet vermeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.