Recordaantal bezoekers voor het Pantheon in 2019

Volgens het Italiaanse Ministerie van Cultuur lokte het Pantheon in Rome vorig jaar meer dan 9 miljoen bezoekers, dat is een een stijging met vier procent ten opzichte van het jaar ervoor. Dat maakt het Pantheon tot het drukst bezochte monument van Rome en zelfs van heel Italië.

pantheonkoepel

Het Colosseum moet het stellen met ‘slechts’ 7,5 miljoen bezoekers, maar dat is niet gratis toegankelijk. Ter vergelijking: het Uffizi in Firenze verwelkomde 4,4 miljoen bezoekers, de archeologische site in Pompei werd door 4 miljoen mensen bezocht.

De herhaalde pogingen van minister Dario Franceschini en het Vicariaat van Rome om de toegang tot het Pantheon betalend te maken werden vorig jaar definitief geschrapt. Het imposante monument uit de oudheid in het hart van Rome is vandaag populairder dan ooit.

pantheonroos
Tenzij het coronavirus het toerisme nog maandenlang zou blijven saboteren, zou het bezoekersaantal van het Pantheon dit jaar zelfs nog kunnen stijgen.

Vele kunstliefhebbers komen deze dagen in het Pantheon immers ook speciaal een kijkje nemen bij het graf van de kunstschilder Rafaël waar, naar aanleiding van de vijfhonderdste verjaardag van zijn overlijden, tot eind dit jaar elke dag een verse roos wordt neergelegd. Een eenvoudig gebaar, maar een teken van groot respect van de Romeinen voor ‘hun’ schilder uit Urbino.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.