Terminal 1 op luchthaven Fiuminico in Rome gaat dinsdag dicht, Ciampino sluit morgen

De luchthavenuitbater Aeroporti di Roma (AdR) neemt maatregelen op haar beide luchthavens als gevolg van de uitbraak van het coronavirus.  Vanaf volgende dinsdag 17 maart wordt Terminal 1 op de grootste Romeinse luchthaven in Fiumicino tijdelijk gesloten.

De kleinere luchthaven Ciampino, die zich iets dichter bij het centrum van Rome bevindt en waar vooral budgetmaatschappijen actief zijn, gaat vanaf morgenavond 13 maart dicht voor passagiersvluchten. Voor de activiteiten van overheidsinstanties en de vrachtluchtvaart wijzigt op Ciampino niets.

Op de luchthaven Leonardo da Vinci in Fiumicino gebeuren zowel het inchecken, de veiligheidscontroles als de bagageafhandeling vanaf dinsdag in Terminal 3. De start- en landingsbanen van beide luchthavens blijven volledig toegankelijk en ondergaan geen operationele veranderingen.

De luchthavenuitbater besliste om Terminal 1 te sluiten en de lijnvluchten op Ciampino stil te leggen nadat talrijke luchtvaartmaatschappijen hun vluchten naar Italië tijdelijk hebben opgeschort. De passagiersterminals van de luchthavens Fiumicino en Ciampino worden opnieuw in gebruik genomen zodra de huidige noodfase voorbij is.

De Italiaanse regering werkt tevens aan een plan om per regio voorlopig slechts een luchthaven open te houden. Alleen op het dichtbevolkte eiland Sicilië zou meer dan één luchthaven openblijven.

In Lombardije zou alleen de luchthaven Milaan Malpensa nog actief blijven. Het passagiersvervoer zou daar worden geconcentreerd in Terminal 2 waardoor minder personeel nodig is. Milaan Linate, de tweede luchthaven van Milaan, zou alleen openblijven voor medische noodvluchten.

Elders in Italie blijven volgens het voorliggende plan alleen de luchthavens van Ancona, Bari, Bologna, Cagliari, Catania, Genua, Lamezia Terme, Lampedusa, Napels, Palermo, Pantelleria, Pescara, Pisa, Rome (Fiumicino), Turijn en Venetië open.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.