Metro, trams en bussen in Rome rijden tot 21 uur

Er wordt vanaf maandag een avondklok ingesteld voor het stedelijke openbaar vervoer in Rome. Alle bussen, trams, trolleybussen en de metrolijnen A, B, B1 en C houden er dan om 21 uur mee op. De essentiële diensten overdag blijven verzekerd om pendelaars toe te laten van en naar hun werk te reizen of voor mensen die ziekenhuizen moeten kunnen bereiken.

De ticketcontroles aan boord worden voorlopig eveneens afgeschaft, het risico op besmetting wordt te groot bevonden. Volgens gegevens van de betaalpoortjes aan de ingang van de metrostations kon vervoersmaatschappij ATAC vaststellen dat het aantal reizigers de jongste dagen met 65% gedaald is. Ook vele bussen rijden vrijwel leeg, hier zou het aantal reizigers met 70% gedaald zijn.

ATAC werkt het komende weekend nieuwe tijdschema’s uit die vanaf maandag van kracht zullen zijn. Om chauffeurs te beschermen tegen besmetting, hebben reizigers niet langer via de voorzijde toegang tot de bus. Aan de reizigers wordt ook gevraagd de voorste rijen vrij te laten zodat de chauffeurs in geen geval in nauw contact komen met passagiers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.