Het Forum Romanum: het hart van het eeuwige Rome gereanimeerd

Guido Cuyt, ere-voorzitter van de Antwerpse Vereniging voor Romeinse Archeologie (AVRA) en in 2009 winnaar van de S.P.Q.R.-Romulusprijs, geeft op donderdag 19 maart om 20 uur een lezing met als thema ‘Het Forum Romanum: het hart van het eeuwige Rome gereanimeerd’.

De plaats van afspraak is PC De Burg, Burg 34 in 3930 Hamont (Belgisch Limburg). Om het onderwerp visueel duidelijker te maken brengt de spreker zijn befaamde zelfgebouwde maquette van het Forum Romanum mee naar de lezing. De organisatie is in handen van het Davidsfonds Hamont.

Tijdens de lezing worden de bronnen op een rij gezet die we hebben om het Forum Romanum te reconstrueren: de klassieke teksten, de antieke en postklassieke iconografie en de rapporten van de archeologische opgravingen. De archeologen hebben zich door recente opgravingen van het Forum Romanum een nieuw beeld kunnen vormen.

We weten nu dat er nog meer gebouwen stonden en dat enkele gebouwen er anders uitzagen dan tot hiertoe werd aangenomen. De warrige schikking van de gebouwen is slechts ogenschijnlijk; in werkelijkheid reflecteren ze een aantal opmerkelijke ideeën van figuren zoals Julius Caesar en de keizers Augustus en Diocletianus.

Meer informatie over deze lezing krijg je bij simons-peter@telenet.be.

OPGELET: dit is géén activiteit van S.P.Q.R.!
Om na te gaan of deze activiteit in deze coronatijden effectief plaatsvindt, dien je contact op te nemen met de organisatoren.

Eén reactie to “Het Forum Romanum: het hart van het eeuwige Rome gereanimeerd”

  1. CHRIS VERHAEGEN Says:

    Valt dit niet onder het verbod van bijeenkomsten ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.