Gratis taxi’s in Rome voor medisch personeel Spallanzani-ziekenhuis

Een groep van vijftig Romeinse taxichauffeurs heeft hun auto gratis ter beschikking gesteld om alleen artsen en medisch personeel te vervoeren die werken in het Lazzaro Spallanzani-ziekenhuis aan de Via Portuense. Het Spallanzani in Rome is één van de voortrekkers in de strijd tegen het coronavirus.

De taxichauffeurs maken reclame voor hun gratis dienst met een poster waarop een verpleegster staat die ‘Italië’ vasthoudt en het opschrift: ‘Deze taxi sluit zich aan bij de vrijwillige en gratis transportdienst van medisch personeel’.

Elke chauffeur die aan deze service deelneemt, plaatst deze boodschap in zijn of haar persoonlijke witte taxi. Zowel Virginia Raggi, de burgemeester van Rome, als Francesco Vaia, de directeur van het Spallanzani-ziekenhuis, hebben de deelnemende taxichauffeurs al uitvoerig bedankt voor hun actie.

De taxichauffeurs verzekeren de zorgverleners dat er maatregelen worden getroffen om hen en hun patiënten te beschermen. Alle taxi’s worden grondig ontsmet en alle passagiers op medisch gebied krijgen maskers en handschoenen. Het aantal passagiers per rit wordt beperkt. Passagiers mogen niet naast de chauffeur gaan zitten.

De taxichauffeurs namen het initiatief omdat ze momenteel toch bijzonder weinig werk hebben en ze op deze manier iets kunnen terugdoen voor de medische staf van het Spallanzani, die zich al meer dan een maand onvermoeibaar inzet om coronapatiënten te helpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.