Historisch hotel in Via Sistina herbergt culinaire hotspots

Op dit moment is het hotel vrijwel verlaten en de culinaire hotspots waarvan sprake in de titel zijn uiteraard ook dicht. Maar als het vermaledijde coronavirus is uitgeraasd, moet je hier zeker eens een kijkje nemen. Of er een keer aan tafel schuiven. Het historische Hotel de La Ville aan de Via Sistina 69 in Rome is pas sinds vorig jaar opnieuw in bedrijf.

Het bijhorende restaurant Da Sistina maar vooral het dakrestaurant Mosaico zijn bij de trendy Romeinen en foodies op korte tijd uitgegroeid tot gastronomische topadressen. In de Cielo Bar krijg je het fenomenale uitzicht over Rome er gratis bij. De prijzen vallen naar Belgische of Nederlandse normen overigens behoorlijk mee, al eet je in Rome natuurlijk op vele plekken een pak goedkoper.

Het hotel is één van de beroemdste en oudste luxe-overnachtingsadressen in Rome. Niet ver van het andere tophotel, het Hassler Roma, situeert ook het Hotel de la Ville zich op een bevoorrechte plek, aan de top van de Spaanse Trappen en met een adembenemend uitzicht over de daken van Rome.

Het hotel kreeg enkele jaren geleden een nieuwe eigenaar en ontvangt na een lange restauratieperiode sinds eind vorig jaar opnieuw gasten. Het restaurant en de bar van het hotel groeiden al snel uit tot de hipste adressen van Rome, tenminste tot het beruchte virus spelbreker kwam spelen.

Hotel de la Ville behoort nu tot de Rocco Forte Group en is het tweede hotel van Sir Rocco Forte. Negentien jaar geleden heropende hij het bekende Hotel de Russie aan de Via del Babuino 9, eveneens een tophotel. Rocco is de zoon van Lord Forte, de voormalige eigenaar van het Forte-hotelimperium.

Hotel de la Ville was destijds een klooster en werd in 1924 omgevormd tot een hotel. Het kloostergebouw uit de achttiende eeuw werd gerenoveerd en verbouwd door de Hongaarse architect Josef Vágó die ook de gevel opnieuw heeft ontworpen.

Het hotel telt 104 kamers en 15 suites met terrassen, een ultramoderne spa en een wellnessruimte, privéruimtes voor evenementen en vergaderingen, een binnenplaats van 400 m² en een terras met uitzicht op de tuinen van Villa Borghese.

De binnenplaats is herontworpen door George Carter, een ontwerper gespecialiseerd in het creëren van tuinen geïnspireerd door de lineaire geometrie van de zeventiende eeuw, waarbij drie gebouwen werden samengevoegd. In het geheel werden elementen verwerkt die herinneren aan de Grand Tour van weleer, toen rijke Engelse en Duitse jongelingen naar steden zoals Parijs, Venetië en Rome reisden om meer te leren over cultuur, architectuur en kunst.

Het ontwerp en de uitbouw van het interieur duurde drie jaar en gebeurde door de bekende Italiaanse architect Tommaso Ziffer en Olga Polizzi, de directeur Design van de Rocco Forte hotelgroep.

Zij lieten zich eveneens inspireren door het tijdperk van de Grand Tour, wat resulteert in een binneninrichting die rijk is aan weelderige stoffen, meubels, stucwerk en zelfs obelisken. De extravagante stijl van de achttiende eeuw is samengevoegd met de hedendaagse stijl van Ziffer. Daardoor krijg je handgemaakt behangpapier en historische wandtapijten gecombineerd met digitaal geprinte mozaïeken en lasergesneden muurbekledingen.

Restaurant Da Sistina vind je op het gelijkvloers, maar één van de hipste adressen op dit moment is ongetwijfeld de Cielo Terrace Bar op de zesde en zevende verdieping, met een fenomenaal panoramisch uitzicht over de stad en het fusionrestaurant Mosaico.

Dit laatste wordt uitgebaat door chef-kok Fulvio Pierangelini, die met zijn vorige zaak twee Michelin-sterren bij elkaar kookte. In de restaurants vind je ook een cocktailbar waar je terecht kan voor een aperitief of een ander drankje.

Hotel de la Ville / Da Sistina / Mosaico
Via Sistina 69, Rome

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.