Luchthaven Fiumicino Rome sluit vanaf morgen ook instapzone E

Nadat de luchthaven Leonardo da Vinci (Fiumicino) in Rome op 17 maart Terminal 1 voor alle passagiersverkeer sloot en alle activiteiten verhuisde naar Terminal 3, gaat vanaf morgen ook instapzone E dicht. Sinds 14 maart is ook de passagiersterminal voor lijnvluchten op de kleinere luchthaven Ciampino gesloten. Voor het cargovervoer wijzigt niets.

De reden voor de nieuwe ingreep in Fiumicino is de systematische daling van het vliegverkeer op de grootste Romeinse luchthaven. Het aantal vluchten dat nog wordt uitgevoerd bedraagt momenteel nog slechts 10% van de normale trafiek. De meeste luchtvaartmaatschappijen hebben hun passagiersvluchten van en naar Rome stopgezet.

Vanaf vrijdag 27 maart worden alle incheckoperaties, veiligheidscontroles en afhandelingen van bagage uitgevoerd in Terminal 3. Pier B is gereserveerd voor binnenlandse en Schengen-vluchten en Pier D is beschikbaar voor extra Schengen-vluchten. De l’Area di Imbarco of Boarding Area E wordt vanaf morgen dus niet meer gebruikt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.